CLIMATE CHANGE THE FACTS

Kedves Barátaink!

Szeretettel hívunk Benneteket a Hamvas Collegium következő programjára, Szentendrére. 2019. május 31-én (pénteken) 17.00-tól Sir David Attenborough „ Klímaváltozás- A tények  ” című filmjét fogjuk levetíteni. A filmvetítés után Lányi András egyetemi docenssel az ELTE Társadalomtudományi Kar Humánökológia Szakirányának vezetőjével tartunk beszélgetést. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Az előadás helyszíne: Offline Center 2000 Szentendre Ady Endre út 6/b
Ars et Vita Szabadegyetem szervezői

A BBC one ismertetője a 2019. április 18-án bemutatott filmről:
A valaha mért legmelegebb év után Sir David Attenborough filmjében a klímaváltozás tudományágát és a globális fenyegetésre potenciális választ adó megoldásokat vizsgálja. A világ élenjáró klímakutatóival készített interjúk szemünk elé tárják a közelmúlt szélsőséges időjárási viszonyait, az eddig még sohasem tapasztalt erejű viharokat és az erdőtűz katasztrófákat. A film azt is bemutatja, hogy a klímaváltozás további veszélyes szintjei milyen következményekkel járhatnak bolygónkon az ember és a természet számára. Lassíthatunk-e a klímaváltozáson azonnali cselekvéssel, vagy már kifutottunk az időből? Ennek a kérdésnek a megválaszolása mellett megszólal az ügy szimbolikus figurájává vált Greta Tunberg is…

az ARS et VITA Alapítvány szabadegyeteme, a Hamvas Collegium folytatja az
„Értékes életek a realizálás jegyében.” című sorozatát

2019. április 10-én (szerdán) 18.00-tól vendégünk lesz
Pröhle Gergely diplomata, a Magyar Evangélikus Egyház országos felügyelője, aki beszél életéről, munkájáról, megosztja velünk gondolatait.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az előadásra és azt követő beszélgetésre.

Az előadás helyszíne: Ars et Vita Alapítvány, Budapest, Váci utca 40. I. em. 23-as kapucsengő.

A Hamvas Collegium szervezői

ZHINENG CHIKUNG TANFOLYAMOK

Időpont: 2019. március 09-10. (szombat-vasárnap)
szombat: 10.00-13.00, 15.00-18.00
vasárnap: 9.00-12.00

Helyszín: 1056 Budapest, Váci utca 40. I/7. (23-as csengő.) Ars et Vita alapítvány

Oktató: Dankó Ferenc, Zhineng Chikung & Taiji vezető-tanár, okleveles természetgyógyász

+36-70/459-07-63, chikungdebrecen@gmail.com

bővebben

Kedves Barátaink!

Szeretettel hívunk Benneteket az Ars et Vita Művészet és Élet Alapítvány 2019. tavaszi szemeszterének programjaira.

Új sorozatot indítunk, amelynek címe: „Értékes életek a realizálás jegyében.”

Február 13-án (szerdán) 18.00-tól kerül sor a bevezető előadásra, címe: A realizálás Hamvas Béla életművében. Előadó: Dr. Thiel Katalin filozófus.

Március 13-án (szerdán) 18.00-tól vendégünk lesz Dr. Beer Miklós püspök úr, aki beszél példaértékű életéről, mesél élettapasztalatairól, megosztja velünk életvezetési tanácsait.

Reméljük, hogy programjaink felkeltették érdeklődéseteket és a fenti időpontokat máris beírjátok a naptárba! Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a februári és a márciusi programokra:

az Ars et Vita Szabadegyetem szervezői